A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tele vannak a görög hotelek… Migránssokkal. Brüsszel fizeti a mi adónkból

Annak érdekében, hogy a menekülttáborok túlzsúfoltságát elkerüljék, apartmanokban és szállodákban helyezik el az újonnan érkező bevándorlókat Görögországban – értesült a Greek City Times.
Megteltek a menekülttáborok Görögországban, melynek eredményeként most szállodákban és apartmanokban helyezik el a migránsokat, hogy elkerüljék a túlzsúfoltságot a táborokban. Az ANA szerint a Görög Migrációs Minisztérium programot indított a bevándorlók lakásokban való elhelyezésére, a görög parlament 5 millió eurót fordít a migránsválság kezelésére.

Szeptember 21-től október 5-ig 1567 embert a Leszbosz szigetén található Moria menekülttáborból a Közép-Macedóniai Volvi településre helyeznek át. További 792 szálláshelyet hoztak még létre Grevenában, amiből 400-at már el is foglaltak a migránsok.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) október végéig további 5000 szállodai helyszínt fog biztosítani erre a célra.

A Nemzetközi Mentési Bizottság (IRC) jelentése szerint több mint 8500 ember gyűlt össze egy olyan helyszínen, amely csak 3100 fogadóhellyel rendelkezik. A segélycsoportok figyelmezették a moriai tábort, hogy 72 emberre jut egy zuhanyzó és egy WC, továbbá, hogy annyi szennyvíz gyűlt össze, ami már azokat a matracokat is eléri, amiken a gyerekek alszanak.

A kép illusztráció!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések