A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szorul a hurok Botka nyakán! Dagad a botrány Szegeden!

Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő és Botka László párosával kapták az ingyenbérletet, mégsem kellett bíróság elé állniuk a hűtlen kezelés vádjával indult parkolási ügyben
A szegediek nyolcvannégy százaléka szerint távozniuk kell posztjukról az elítélt városvezetőknek – derült ki egy közvélemény-kutatás adataiból, amelyet csütörtökön sajtótájékoztatón ismertetett a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja.

Ismert, a Gyulai Járásbíróság első fokon hűtlen kezelésben mondta ki bűnösnek Szeged címzetes főjegyzőjét, a város szocialista alpolgármesterét és Botka László MSZP-s polgármester kabinetfőnökét, akiket hat és tíz hónap közötti – végrehajtásában egy évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtottak. Haág Zalán, a KDNP szegedi frakcióvezetője már korábban felszólította a polgármestert, váltsa le a város főjegyzőjét, váljon meg kabinetfőnökétől, míg Solymos László alpolgármestert lemondásra hívták fel. Botka és társai ennek nem tettek eleget, koncepciós eljárást emlegetve, ám egy szegedi közvélemény-kutatás adataiból az derült ki, hogy a városban élőknek egészen más a véleményük – jelentette ki Haág tegnap.

Mint Haág kifejtette, a több ezres mintán a válaszadók nyolcvannégy százaléka válaszolta azt, távoznia kellene az ítélet miatt a közéletből a jegyzőnek, az alpolgármesternek és Botka kabinetvezetőjének. A bíróság azt mondta ki első fokon, a tisztviselők negyvenegymillió forintos kárt okoztak azzal, hogy elosztogatták a drága parkolóbérleteket engedély és felhatalmazás nélkül, a pénzzel pedig nem is akartak elszámolni. Az öt év alatt ingyenesen kiosztott parkolóbérletek kedvezményezettjei között nagy számban találhatók polgármesteri hivatali dolgozók, köztük titkárnők, az aljegyző és sajtófőnök is. Olyan önkormányzati képviselő neve is felbukkan a VIP-listán, akinek jogosítványa sincs, illetve olyanoké, akik az érintett időszakban semmilyen városi tisztséget nem töltöttek be. Előfordult, hogy hivatali dolgozó családtagjának jutott a Szeged egész területére érvényes parkolási igazolványból.

Gazdag János, az MSZP megyei elnökhelyettese, makói országgyűlési képviselő mellett ott találjuk a lapunk által megszerzett listán a Szeged–Kiskundorozsmán élő Géczi József Alajost, az MSZMP reformer szárnyának egyik alapítóját, volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, az SZDSZ-es Sándor Klárát, az MSZP-s Kozma Józsefet, aki szintén az MSZP Csongrád megyei vezetőjeként érdemelte ki a juttatást. Botka László a hivatali gépkocsi és a sofőr mellé járó ingyenbérleten kívül két bónuszbérletet kapott, s hasonlóképp duplikálták Ujhelyi István korábbi országgyűlési, jelenleg európai parlamenti képviselő parkolási bérleteinek a számát. Botka a bíróságon tanúként azt mondta, nem tudott a kabinet döntéséről a bérletek ügyében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések