A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szombaton látható a Multiverzum első adása az M5 csatornán

Szombat délután láthatják a nézők a Multiverzum - A tudomány határtalan! című műsor első adását az M5 kulturális csatornán - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
A Multiverzum - A tudomány határtalan! című műsort - amelynek vezető szerkesztője Merkl László - szombatonként láthatják majd a nézők. A műsor témái széles skálán mozognak a biológiatudománytól a mechatronikán át a történettudományig, tartalmai között megjelennek az orvostudomány legfrissebb kutatásai, a bioetika kérdései és a hétköznapi fantasztikumok is. 

A csaknem félórás műsor megpróbálja lefedni a tudományos szcéna egészét. Minden adás egy vezértéma köré épül, amit különféle aspektusokból közelítenek meg - magyarázta Merkl László. Elmondta, hogy a műsort, amelyben négy riportot és egy tudományos kísérletet láthatnak a nézők hétről-hétre, Huszárik Kata vezeti majd.

Ismertetése szerint az első adás azt járja körül, mit jelent az, hogy ökológiai kérdések tekintetében a huszonnegyedik órában vagyunk. A "vészjósló alapvetést" az orvostudomány, az ökológiai és a fizika szempontjából is megvizsgáljuk - tette hozzá. 

Minden adásban szerepel egy "tesztember" is, aki saját bőrén tapasztalja meg a tudományt, a fizikát, a kémiát. Első alkalommal a levegőáramlás tételeivel ismerkedik Sőregi Márk egy szélturbinában - tette hozzá.

A Multiverzum - A tudomány határtalan! című magazinműsor első adása október 27-én látható 15.45-kor az M5 csatorna műsorán.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések