A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szíven szúrta magyar lakótársa az ukrán munkást, akivel vitába keveredett

A két lakótárs és az ukránok között hangos szóváltás alakult ki.
A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken azzal a 30 éves debreceni munkással szemben, aki még 2017. július 8-ról 9-re virradóra – szóváltást követően – szíven szúrta a hétvégi szórakozásból a kispesti munkásszállójukba hazatérő ukrán társát.

A vádirat lényege szerint a debreceni vádlott és két ukrán férfi – akik közül egyikük a későbbi sértett – továbbá több magyar munkás egy szállóként használt kispesti családi házban laktak. A vádlott az egyik emeleti szobában, a későbbi sértett a szintén ukrán társával egy másik szobában, míg további két magyar munkás a nappaliban laktak.

2017. július 9-én hajnalban a későbbi sértett és honfitársa egy hétvégi esti italozásból tértek haza, majd kimentek a családi ház teraszára ahol tovább hangoskodtak és ezzel felébresztették a nappaliban alvó két társukat.

A két lakótárs és az ukránok között hangos szóváltás alakult ki, amibe nem sokkal később becsatlakozott az egyik emeleti szobában a hangzavarra felfigyelő vádlott is. A felindult vádlott egy 9 cm-es késsel a földszintre sietett és szóváltást követően a teraszra kijutva a sértett felé szúró mozdulatot tett és kizárta őket a teraszra.

Ezt követően a sértett és a társa a teraszajtót többszöri próbálkozás után benyomva bejutottak a lakásba és a szobájuk felé indultak, amikor azt észlelték, hogy a vádlott a konyhából kilépve immáron egy nagyobb, 15 cm pengehosszúságú késsel támad feléjük. A támadás hatására a védekezésképp náluk lévő térköveket a vádlott irányába dobták, aki erre a sértettet egy alkalommal, nagy erővel, 13 centiméter mélyen szívtájékon szúrta.

A sértett és társa a teraszra menekültek, ahol a sértett rövid időn belül eszméletét vesztette, majd a kórházba szállítást követően életét vesztette.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések