A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó kiakadt: már Amerika is tud a magyarok halállistázásáról

Tájékoztatja a külügyminiszter amerikai kollégáit.
Megdöbbentő mélységekbe süllyedt az ukrán politika Szijjártó Péter szerint, aki ma a kérdésről egyeztet a NATO főtitkárhelyettesével és telefonon tájékoztatja az Egyesült Államok külügyminisztériumát.

A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy a kárpátaljai magyarok továbbra is mindenben számíthatnak az anyaországra. Az ukrán döntéshozók – mint fogalmazott – a legsötétebb diktatúrákat idéző javaslatokat emlegetnek, amikor ukránok betelepítésével akarják Beregszász etnikai összetételét megváltoztatni és az ott élő magyarok arányát tovább csökkenteni.

Mi történt?

Ahogy azt korábban is írtuk, a felháborodást az okozza, hogy Ukrajnában “halállistát” állítanak össze kárpátaljai magyarokról, és az ukrán parlament honlapján az ukrán-magyar kettős állampolgárok kollektív deportálását, kitoloncolását szorgalmazzák. Továbbá Ukrajna belügyi csapatokat és katonaságot telepít, laktanyákat épít a magyar határ közelében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések