Hirdessen itt

Superbike-vb: 2019-től három futam lesz egy versenyhétvégén

A FIM és a Dorna hivatalosan is bejelentette Argentínában, hogy a következő szezontól három futamot rendeznek egy hétvégén a Superbike-világbajnokságban. 
A hivatalos döntés értelmében a 2019-es szezontól kezdve ismét változik a Superbike-hétvégék lebonyolítása. Az első futamra szombat délután kerül sor, vasárnap viszont egy úgynevezett "sprintversenyt" is rendeznek a délelőtti órákban, mielőtt a pilóták teljesítenék a délutáni harmadik versenyt.

Arról egyelőre nem adtak ki információt, hogy a középső futam rajtsorrendjét mi alapján határozzák majd meg, illetve, hogy milyen pontrendszerben kerülnek megrendezésre ezek a versenyek. 

A Superbike-vb 1988 óta íródó történetében nem ez az első eset, hogy megváltoztatják a hétvége lebonyolítását. 2014-ig általában mindkét versenyt vasárnap rendezték (kivéve néhány speciális helyszínt ahol szombat-vasárnap volt a menetrend, vagy az Egyesült Államokat ahol hétfőn tartották a futamokat.). A döntés azzal is indokolható, hogy idén megszűnt a Superstock 1000-es Európa-bajnokság, így a hétvégék a harmadik futam nélkül rövidebbek lettek volna. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések