A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Súlyos válságban lehet a magyar ökölvívás

Az augusztusi, Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság pazarul sikerült szervezési szempontból, csakhogy jóval többe került mint azt előzetesen várták.
A Nemzeti Sport arról számolt be kedden, hogy az egy-egy magyar ezüst- és bronzéremmel záruló budapesti ifjúsági világbajnokság a nemzetközi szövetség elismerő szavai ellenére az előzetes kalkulációknál jóval nagyobb terhet rakott a Magyar Ökölvívó-szakszövetség nyakába. A sportlap információi szerint a helyzet olyan súlyos, hogy ha valaki nem nyújt segítő kezet, a pénzhiány akár maga alá is temetheti a magyar amatőr ökölvívást.

Az ökölvívás 2013-ban került az államilag támogatott 16 kiemelt sportág közé, de most arról szólnak a hírek, hogy veszélybe kerültek az elkövetkező hónapok hazai versenyei, edzőtáborai és a nemzetközi tornákon való szereplés, továbbá a szövetségben dolgozók sem kapnak fizetést, így a működésképtelenség határára sodródott a sportág.

A Nemzeti Sport megkereste a MÖSZ elnökét, Erdei Zsoltot, de sem tőle, sem az elnökség tagjaitól nem kaptak választ a felvetésekre. Orodán Sndor a felügyelőbizottság elnöke ugyanakkor megerősítette, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben.

Pólus Sport

Pólus Sport. 1,508 likes · 4 talking about this. A Pólus Sport a sporthírek és az Kispályás Amatőr Futballcsapatok Kupájának hivatalos oldala.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések