A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Női foci: súlyos vereség ellenére Eb-elitkörben az U19-es magyar válogatott

Hiába szenvedett kiütéses vereséget a keddi, utolsó selejtezőfordulóban Finnországtól Turtóczki Sándor csapata, így is megszerezte a csoport második helyét.
A hazai rendezésű selejtezőtorna első két körében Moldovát 6-0-ra, Macedóniát pedig 9-0-ra múlta felül a magyar csapat, így biztos továbbjutóként várta az esélyesebb finnek elleni zárómérkőzést.

A finnek már az első percben vezetést szereztek, a középkezdést néhány passz után gól, majd újabb középkezdés követte - áll az MLSZ beszámolójában. Az első félidő már nem hozott újabb találatot, ekkor még nem sejthettük, hogy kiadós zakóba futnak bele a lányok.

A 48. percben megduplázta előnyét az északi gárda, amelyik harciasan futballozott a találkozó egészében, az utolsó húsz percben pedig teljesen felőrölték a fizikailag gyengébb magyar lányokat.
"Az első mérkőzéseken tettük a dolgunkat és a verhető csapatokat megvertük, azt gondoltam, a finnek ellen lehet még bennünk akár egy döntetlen is. Nem volt ekkora különbség a két csapat között, mint amit az eredmény mutat, de az első percben kapott gól megfogott bennünket. Az első félidő második felére kiegyenesedtünk, ekkor egyenlő partnerei voltunk az ellenfélnek. De látható volt, hogy óriási fizikai előnyben játszottak a finnek. Nem csupán ennyi van a csapatomban. Levonjuk a következtetéseket,megvárjuk a sorsolást és az elitkörben kapott ellenfelek ellen megpróbáljuk majd feledtetni ezt az eredményt"
– nyilatkozta a találkozó után Turtóczki Sándor szövetségi edző.

A 12 csoportból az első kettő helyezett és a két legjobb harmadik jutott tovább. A tavasszal sorra kerülő elitkör sorsolását november 23-án tartják, a csoportokból majd az első kvalifikálja magát a nyári kontinensviadalra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések