A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Naomi Osaka számára keserédes a US Open-győzelem

Naomi Osaka nemrég úgy nyilatkozott, hogy Serena Williams kifakadása a pályán "keserédessé" tette a győzelem napját, mely "nem a legboldogabb emléke" pályafutása során.
A 20 éves japán játékos az Amerikai Nyílt Nemzetközi Teniszbajnokság szeptemberi döntőjében 6:2, 6:4 arányban győzte le a 23-szoros Grand Slam-bajnok amerikait. Ő lett országából az első teniszező, aki a négy nagy torna közül az egyiken diadalmaskodni tudott.

A döntő azonban mégsem erről a történelmi tettről marad emlékezetes, hanem Serena Williams kirohanásairól, aki több figyelmeztetést is kapott a mérkőzés során, a legutolsót azért, mert tolvajnak nevezte a bírót, aki korábban pontot vett el tőle. Az amerikai a mérkőzést követően szexizmussal is megvádolta Carlos Ramost, aki szerinte egy férfi játékost nem intett volna meg azért, amit ő tett.
Másnap egyáltalán nem akartam az előző estére gondolni, mert tényleg nem volt életem legboldogabb emléke. Inkább csak tovább akartam lépni. - nyilatkozta most Osaka. 
Persze boldog vagyok, hogy Grand Slam-bajnok lehetek, hiszen ezt már senki nem veheti el tőlem, de olyan furcsa érzés volt, mert nem is akartam erre gondolni a meccs után.
A világranglistán jelenleg 6. helyezett japán játékos sosem hibáztatta nyilvánosan ellenfelét, akiről meccsük előtt elmondta, hogy világéletében a példaképe volt és mindig is arra vágyott, hogy egyszer játszhasson vele egy nagy torna döntőjében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések