A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Migránsválság: Váratlan fordulat Németországban

Már a németeknek sem kellenek a szakképzetlen migránsok
A berlini kormány elfogadta az új bevándorlási törvény alapelveit. A kanadai mintára készült szabályozás megnehezíti a szegény és képzetlen migránsok betelepülését, és különbséget tesz a menekülők és a gazdasági bevándorlók között.

A DW hírportál beszámolója szerint a dokumentum leszögezi, hogy a valódi menekültek továbbra is kapnak oltalmat Németországban, ám az országnak nem fogad be olyan nem EU-s polgárokat, akiknek nincs felsőoktatási végzettségük, vagy nem rendelkeznek érvényes állásajánlattal. „Nincs szükségünk harmadik országokból érkezett képzetlen migránsokra” – idézte a DW a koalíciós partnerek alkuját.

A kanadai modellhez hasonlóan Németországban is pontozzák majd a bevándorlási kérelmet benyújtókat, akiket koruk, iskolai végzettségük, nyelvtudásuk, valamint pénzügyi biztonságuk szerint osztanak majd be különböző csoportokba. A megegyezést a szociáldemokrata munkaügyi miniszter Hubertus Heil, illetve a CDU-t képviselő belügyminiszter, Horst Seehofer írta alá.

A DW szerint a megállapodás értelmében a kormánynak joga lesz lezárni a migráció elől egyes álláskategóriákat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések