A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megvertek és fogva tartottak egy nőt szolnoki lakásukon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2018. január 15-én nyújtott be vádiratot három vádlottal szemben a Szolnoki Törvényszékhez személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt.
A vádlottak közül a 36 éves férfi együtt lakott Szolnokon a 25 éves unokahúgával és annak 21 éves élettársával. Az idősebb férfi még 2017. április 10-én közös lakásukra csalt egy ittas állapotban levő sértett nőt abból a célból, hogy később prostitúciós tevékenységet folytasson.

A sértett nő nem sejtette a mögöttes szándékot és néhány napig önként a három vádlottal maradt, majd úgy döntött, hogy elmegy. Ekkor azonban a vádlottak megverték és fogva tartották. A sértett nő néhány nappal később kihasználva, hogy a három vádlott elaludt, megszökött fogvatartóitól és bejelentette az esetet a rendőrségnek.

A Szolnoki Törvényszék az új büntetőeljárási szabályok értelmében 2018. október 8-án előkészítő ülést tartott. Az ügyész a vád ismertetését követően indítványt tett arra az esetre, ha a vádlottak beismerő vallomást tennének. A legidősebb vádlottal szemben még beismerése estén is kizárólag végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását látta arányosnak az ügyészség, azonban a 25 éves nő és annak élettársával szemben beismerésük esetére felfüggesztett börtön volt az alternatív indítvány – tudta meg hírportálunk dr. Zsilka László, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjének tájékoztatásából.

A fiatal nő és az élettársa elfogadva az ügyészi indítványt, beismerte a bűncselekmény elkövetését lemondva a tárgyalás jogáról. Az új eljárási törvény bírósági eljárás gyorsítását szolgáló rendelkezéseinek köszönhetően a Szolnoki Törvényszék a két vádlottal szemben ítéletet hozott.

A 25 éves nőt 2 év börtönre, a 21 éves vádlottat 1 év 8 hó börtönre ítélete. Mindkét vádlott büntetését 4 év próbaidőre felfüggesztette. A ügyész és a vádlott nő az ítéletet tudomásul vette. A 21 éves vádlott és védője 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn.

A legidősebb vádlott a bűncselekményt nem ismerte be, ezért az ügyében tárgyalást tűzött ki a Szolnoki Törvényszék.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések