A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar győzelem várható Brüsszelben!

Nem tudják elfogadni a Magyarországnak kedvezőtlen uniós költségvetést Brüsszelben!
Európai Bizottság és az Európai Parlament együttes döntése szükséges ahhoz, hogy az uniónak legyen költségvetése. Az Európai Parlament azonban közölte, jelenleg eltérő az álláspont a két szervezet között.

Európai Bizottság a jelenlegi költségvetési tervezetet már nem lesz képes elfogadni – jelentette ki Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke.

Mint mondta, az Európai Bizottság és az Európai Parlament együttes döntése szükséges ahhoz, hogy az uniónak legyen költségvetése. Az Európai Parlament azonban közölte, jelenleg eltérő az álláspont a két szervezet között.

A bizottság jelentős mértékben csökkentené az összegeket, és átcsoportosításokat hozna létre, valamint új jogszabályokat kíván delegálni. A parlament pedig továbbra is fent tartaná a közös agrárpolitikát, és nem csökkentené a jelenlegi költségvetési szintet. Hozzátette, ez még csak egy tervezet, amelyről márciusban fognak vitázni, azonban elképzelhető, hogy a májusi európai parlamenti választásokig nem lesz idő dönteni a költségvetésről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések