A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ma ismét Magyarország lesz terítéken Brüsszelben

A külügyminiszterek hétfőn előkészítették a szerdán kezdődő uniós csúcs külpolitikai napirendi pontjait, benne a migráció ügyével. Kedden, még a csúcs előtt napirenden lesz az uniós ügyekkel foglalkozó miniszterek ülésén a Magyarország elleni, hetes cikk szerinti eljárás ügye.
Egyelőre senki nem tudja, hogyan kell lefolytatni az eljárást Magyarország ellen, mivel ilyen még nem fordult elő. Lengyelországgal szemben folyik eljárás, de azzal a különbséggel, hogy azt az Európai Bizottság indította el, a hazánk ellenit pedig az Európai Parlament.

Lengyelország esetében az Európai Bizottság képviseli az uniós intézményeket. A szabályok szerint a parlament már nem vehet részt a tanácsi vitákban, ezért nem tudni, hogy ki képviselné az Európai Uniót a Magyarország elleni eljárás során.

Az Európai Bizottság alelnöke már jelezte, hogy szívesen részt venne ebben az eljárásban, várhatóan ezt kedden is meg fogja erősíteni, valamint Judith Sargentini is szeretne jelen lenni az eljárás során. Tartalmi kérdések várhatóan nem kerülnek sorra kedden, azonban Magyarország jelezte, hogy eljuttatná az álláspontját a tagállamoknak – mondta az M1 tudósítója.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések