Hirdessen itt

Kitört a botrány a jobbikban. Feloszlatják az elnökséget!

Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton frakcióvezető is az LMP-vel való kapcsolat szorosabbra fűzéséről döntött, ez vezetett ahhoz, hogy Volner levelet írt, ami kiszivárgott. A teljes levél a Figyelőn is lejött, Volner pedig megerősítette az Indexnek, a levél valódi.
Volnernek a kiváltó ok a legutóbbi elnökségi ülés volt, ahol a párt vezetése, Sneider Tamás elnök, illetve Gyöngyösi Márton alelnök információnk szerint azt a tervet ismertette, hogyan fűzi a Jobbik szorosabbra a kapcsolatát az LMP-vel. Erről részleteket nem közölt Volner az Indexnek, azonban levelében célzott arra, ellenzi az LMP-vel való összeborulást.

„A Jobbikban most zajló folyamatoknak az égvilágon semmi közük nincs az általam is támogatott néppártosodáshoz”

„A Jobbik elnöke és elnökhelyettese minden eddiginél erősebb szövetséget kíván kötni az önmagát alapító nyilatkozata szerint liberális, balközép pártként meghatározó, aktuálisan az önfelszámolás útján haladó LMP-vel.”

„Ezzel a szövetséggel immár nyíltan felvállalva létrejönne a Jobbik balliberális oldallal történő összeborulása.”

„Emlékezzetek csak: nemrég még Gyurcsány és a pártja ellen küzdöttünk, ma viszont már a DK jelöltjét segítjük választási győzelemhez a fővárosban. Pedig az ördöggel akkor sem köthetünk szövetséget, ha előnyöket ígér!”

Volner nem a néppártosodást ellenzi, teljesen támogatta, ám most úgy fogalmazott, „igyekszem megakadályozni, hogy a Jobbik balra tolódjon”. Az LMP-vel való összeborulást ellenzi, ugyanis az utóbbi hónapokban mutatott történések miatt „oszló hullának” tekinti. Így az összefogásból szerinte semmilyen előnye nem származna a Jobbiknak.

Sérelmezi, a különvéleményt megfogalmazókat „nyírják” a Jobbikban. „Gátlástalan eszközökkel folyik a kiszorítósdi, engem például többen is folyamatosan, a legaljasabb eszközökkel nyírnak, amiért nem vagyok hajlandó elfogadni a nemzeti politizálás feladását és ellenzem a baloldallal történő összeborulást.”

Levele végén azt írja, mivel a jelenlegi elnökségnek senki nem adott felhatalmazást a liberális-balközép pártokkal történő összeborulásra, a Jobbik alapszabályából adódó lehetőséggel élve kezdeményezte az elnökség feloszlatását és egy tisztújító kongresszus összehívását. Ha az elnökség erre nem lesz hajlandó – írja Volner -, élni fog az alapszabály nyújtotta lehetőségekkel, és a Jobbik legnagyobb szavazatszámmal megválasztott alelnökeként viselt felelőssége tudatában ő maga kezdi megszervezni a tisztújító kongresszust.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések