A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Keresztény templomot alakítanának át mecsetekké

Árverésen jutottak hozzá Bergamoban élő muszlimok a keresztény templomhoz. A helyi muszlim közösség már a második mecsetet nyithatja meg az olasz városban – közölte a II Giornale napilap.
Nem kellett senkinek a bergamoi Riuniti templom, ezért a Római Katolikus Egyház árverésre bocsájtotta. A helyi Iszlám Szövetség a kikiáltási árra nyolc százalékkal többet ígért, így 418 700 eurós (136 millió forint) áron övék lett az egykori kórházi kápolna funkcióját is betöltő keresztény intézmény.

Idir  Ouchickh az észak-olaszországi város iszlám közösségének vezetője közölte: a muszlimok szándéka, hogy a templomot mecsetté alakítsák át, hogy a Korán tanításai szerint tarthassanak vallási szertartásokat.

A helyi iszlám közösségnek így már két mecsetje is lehet Bergamoban. Az első mecsetet a Via Cenesion építették 2013-ban.

2013-ban nyitották meg az észak-olaszországi város első mecsetjét.

Az árverés csak kilencven nap múlva lesz jogerős, az átadás és az átírás csak ezután következhet be. Az olasz Liga párt több vezetője is aggasztónak tartja a templom átalakítását muszlim intézménnyé. Matteo Salvini belügyminiszter nemtetszését fejezte ki, és ígéretet tett az ügy kivizsgálására.

Daniele Belotti és Alberto Ribolli, a Liga párt helyi képviselői közölték, hogy ellenőrzik az árverés szabályosságát, és megvizsgálják a helyi törvényeket, amik esetleg korlátokat szabhatnak az egyházi és történelmi ingatlanok ilyen formájú hasznosításának.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések