A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Katasztrófa Svédországban! Menekülnének az őslakosok, de nincs hova

A svédországi Björkhagenben naponta éri támadás a gyerekeket, ők mégsem merik a rablásokat, támadásokat, fenyegetéseket jelenteni, mert félnek a megtorlástól – írja a Voice of Europe.
Csökkentek a rendőrségi bejelentések Björkhagenben, mivel sem a szülők, sem a gyerekek nem jelentik az ellenük irányuló bűncselekményeket, annak ellenére, hogy sokszor késsel támadják meg őket. A korábban a rendőrséggel és a szociális szolgáltató központtal való kapcsolattartás csak több zaklatáshoz vezetett.

Az egyik szülő beszámolt arról, hogy mindenhova autóval viszik a gyerekeket félve attól, hogy megtámadják őket.

Folyamatos szorongást jelent nekik, ha a gyerekeik nincsenek otthon, a probléma kezelésére az egyetlen megoldás a költözés szerintük.

A korábbi jelentések ellenére sem történt semmilyen intézkedés. A fiatal áldozatokat lefilmezik, majd megzsarolják őket. Az egyik szülő, akinek a gyerekét kirabolták, elmondta: ezek a fiatal elkövetők megijesztik a gyerekeket, akik kényelmetlenül érzik magukat attól, hogy nem járkálhatnak szabadon anélkül, hogy „fizetniük” kellene. Szégyellik, hogy nem tudják megvédeni magukat.

A szülők egyébként nem kaptak választ a szociális szolgáltató központtól. Azt mondják, hogy ők „tanácstalanok” szerintük nem fog történni semmi addig, amíg nem szúrnak le valakit.

Sok svéd elköltözne Björkhagenből, de nincs hova, attól tartanak ugyanis, hogy máshol sem lesz jobb a helyzet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések