Hirdessen itt

Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat egy elítélt embercsempész és társa ellen

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem és pénzmosás miatt emeltek vádat egy embercsempészés miatt Magyarországon már elítélt, emiatt szökésben lévő szerb állampolgár és afgán származású, magyar állampolgárságú társa ellen - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.
A vádlottak Szerbiából és Koszovóból juttattak jelentős mennyiségű kábítószert Magyarországra, majd az azért kapott pénzt átutalták Koszovóba. 

A vádirat lényege szerint a korábban üzletszerűen elkövetett embercsempészésért elítélt és körözése miatt szökésben lévő szerb állampolgár 2015 második felétől legalább 2016. július végéig Szerbiából, illetve Koszovóból szervezett útvonalat Magyarországra marihuána csempészésére. A drogot futárokkal juttatta el társához, aki telefonos instrukciók szerint azt Magyarországon értékesítette, majd a jutaléka levonása után a vételárat visszautalta Koszovóba a szökésben lévő szerb állampolgárnak, illetve az általa megjelölt embereknek. 

Egy ismeretlen futár 2016. július 20-án egy nagyobb szállítmányt hozott az afgán származású magyar állampolgárnak, aki azt a Déli pályaudvar parkolójában átvette és az ott parkoló gépkocsijába tette, majd nem sokkal később visszatért és az autójával elhajtott. Ekkor a rendőrség intézkedés alá vonta és a sporttáskájában megtalált mintegy 12 kilogramm marihuánát lefoglalta.

A közlemény szerint a főügyészség "alternatív", a büntetés konkrét mértékére vonatkozó indítványt is tett a vádiratában arra az esetre, ha a másod- és a harmadrendű vádlott a tárgyalás előkészítése során beismeri bűnösségét. Indítványozta azt is, hogy a Fővárosi Törvényszék a mostani ügyet egyesítse az ott már tárgyalási szakban lévő, a vádlottakhoz köthető egyik magyar viszonteladói hálózat tagjai ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer kereskedelem-bűntette miatt zajló büntetőügyhöz.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések