Hirdessen itt

ITM: az ipari termelés havi növekedése idei rekordot regisztrált augusztusban

Idén először fordult elő, hogy az előző hónaphoz képest 3,8 százalékos növekedést ért el az ipari termelés, a naptárhatástól megtisztított augusztusi ipari termelés 4,5 százalékos éves emelkedése pedig a visegrádi országok (V4) sorában a második  legjobb, Lengyelország után - mondta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.
A KSH pénteki közlése szerint augusztusban 1,5 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 4,5 százalékkal emelkedett a kibocsátás. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás augusztusban tizenkéthavi rekordot döntött a 3,8 százalékkal. 

Pomázi Gyula megjegyezte, a járműipar mellett olyan ágazatok teljesítményének is köszönhető az ipari termelés bővülése mint az élelmiszeripar, az orvos technikai eszközök gyártása, illetve olyan beszállítói iparágak, mint a vegyi ipar és a gumiipar. A helyettes államtitkár az év további részében is ezt a viszonylag kiegyensúlyozott növekedést várja.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések