A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ifjúsági olimpia: megvan a harmadik magyar arany!

A cselgáncsozók 63 kilogrammos súlycsoportjában induló Özbas Szofi ipponnal győzött a döntőben és így megszerezte a magyar küldöttség harmadik aranyérmét Buenos Airesben. 
Az úszó Milák Kristóf és a kardozó Rabb Krisztián tegnapi sikere után a második nap is hozott magyar aranyérmet az idei Ifjúsági Olimpiai Játékokon. A cselgáncsozók 63 kilós súlycsoportjában versenyző Özbas Szofi kiváló dzsúdózással érte el élete legnagyobb sikerét. 

Özbas Szofi már az első mérkőzésein is mutatta jó formáját amikor ipponnal győzött kanadai majd belga ellenfele ellen. Az elődöntőben végigment Özbas mérkőzése a  Alessia Corrao ellen, ám egy waza-arival így is a magyar dzsudoka került ki győztesen a csatából. 

Honfitársunk ellenfele a döntőben a tunéziai Mariem Khlifi volt akivel ismét nagy csatát vívott. Mivel nem dőlt el az aranyérem sorsa időben, így aranypont döntött a győztes kilétéről. A hosszabbításban aztán Őzbas Szofi leszorította ellenfelét és egy ippon értékű akcióval megnyerte a magyar küldöttség harmadik aranyérmét Buenos Airesben. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések