A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hatvanmilliót csalt el a banki alkalmazott

Csalás miatt vádat emeltek egy banki tanácsadóként dolgozó nő ellen, aki több mint 60 millió forint kárt okozott munkahelyének - tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.
A közlemény szerint a debreceni nő 2016 őszén több ügyfél számláira több alkalommal könyvelt le nagy összegű készpénz-befizetéseket, amelyekhez tényleges befizetés nem társult, és amelyekről a számlák tulajdonosai nem is tudtak. A vádlott ezután rövid időn belül ezeket az összegeket egy internetes fizetési rendszeren keresztül bankkártyával elutalta, a fiktív készpénz-befizetéseket pedig sztornózta. Így a nap végi záráskor nem volt hiány a pénztárban.

A nő a csalással szerzett pénzt az utalások során legális úton szerzett összegekkel "keverte össze", és azt saját számláira utalva kivette.

A büntetett előéletű, letartóztatásban lévő nő a főügyészség üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással és minősített pénzmosással vádolja. 

Az ügyész azt indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje a nőt börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek és foglalkozásának gyakorlásától. Bűnösségéről a Debreceni Törvényszék dönt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések