A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felrobbantottak egy krími iskolát, legalább 10-en meghaltak (videó)

Az első hírek gázrobbanásról szóltak, de bombatámadás történhetett. Egy gépfegyveres személyt is láttak a helyszínen.
Legalább 10 áldozata van annak a robbanásnak, ami szerdán következett be egy krími technikumban - írja az Independent. Mintegy ötven sérültről is tudni, beszámolók szerint minden kötszer elfogyott, és nem volt elég mentő sem az ellátásukhoz.

Ugyan az első hírek még gázszivárgásról szóltak, a helyszínen, Kerch városában állítólag robbanószerkezetet is találtak a terrorelhárítási hatóságok. Úgy vélik, az az iskola étkezőjében lépett működésbe. A helyi sajtó arról is ír, hogy egy fegyverest is láttak az épületben, és lövéseket is hallott egy tanú. Az orosz nemzeti gárda parancsnokának első helyettese, Szergej Melikov a TASZSZ hírügynökséggel azt közölte, hogy házi készítésű pokolgép robbant fel.

A város kórháza eddig két halálesetet erősített meg.

Az MTI a kercs.fm nevű helyi hírportál beszámolója alapján azt írja, a helyszínre több mentőautó is érkezett, de annyi a sebesült, hogy nem tudják mindet elvinni, ezért a tömegközlekedés buszait is bevonták. Kivonultak a rendőrség, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a katasztrófavédelem, valamint a gázszolgáltató vészhelyzet-elhárítással foglalkozó szakemberei is. A környékre kétszáz katonát is kivezényeltek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések