A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Felrobbantotta magyar exbarátnőjét, mégis elengedte a rendőrség

Már nincs börtönben az az amerikai férfi, aki feltehetőleg a levegőbe repítette magyar exbarátnőjét egy postán küldött robbanószerkezettel. Pedig a házában csaknem 50 kiló robbanóanyagot, fegyvereket és robbanószerkezeteket találtak.
A kaliforniai ma­gyar üzletasszony, Krajnyák Ildikó szépségszalonját – mint megírtuk – május végén hatalmas detonáció döntötte romba Aliso Viejóban. Többen megsérültek, a nemrég magyarországi családlátogatásról visszatért, 49 esztendős Ildikó azonnal életét vesztette. A helyszíneléskor kiderült: a nővel hi­deg­vérrel, előre kitervelten vé­geztek, ugyanis postán küld­tek neki egy telefont, abba rejtették a szerkezetet, ami felrobbant.

A rendőrség hamar eljutott Ildikó exbarátjához, Stephen Bealhez, akivel az áldozat nem sokkal a merénylet előtt szakított. Amikor a férfinál házkutatást tartottak, a pincéjében tárolt robbanóanyag mennyisége még a tapasztalt zsarukat is megdöbbentette, ugyanis a fegyverek mellett abból is le­foglaltak durván 45 kilót. Így nem csoda, hogy azonnal őrizetbe vették Bealt, akiről kiderült, hogy „műkedvelő” rakétaépítő is.

A bíróság akkor, bár hivatalosan nem gyanúsították meg a gyilkossággal, rács mö­gött tartotta a férfit azzal az indoklással, hogy köze lehet a tragédiához. Ám meglepő mó­don azóta elengedték, még a szabadlábra kerüléséért kiszabott óvadékot is ejtették. Az NBC szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI azzal indokolja ezt, hogy a házában talált robbanóanyagok és eszközök nem hasonlítottak azokra, amiket a robbantáshoz használtak. Az asszony ismerőseit megdöbbentette a fejlemény:

– Nem hisszük el, hogy ki­engedték a fogságból! Azután történt minden, hogy Ildikó szakított vele, a házában meg egy kisebb robbanóanyag-raktár volt! Mi kell még a rendőrségnek? – háborgott egyikük.

Beal egyébként törölte ma­gát a közösségi oldalakról, és teljesen visszahúzódva él. Ildikó összetartó családját pedig nemrég újabb tragédia érte, ugyanis meghalt az édesanyja. Úgy tudjuk, hogy a hét végén temetik Sajószögeden, amikor a lányát is elbúcsúztatják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések