A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ettől libabőrös leszel! Százak zengik a székely himnuszt a vatikáni Szent Péter téren

Az erdélyi magyar zarándokok a Magyarok Nagyasszonya ünnepén énekelték el a szívmelengető dalt.
Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára tette közé saját Facebook-oldalán azt a videót, amelyen egy nagyjából 400 fős, népviseletbe öltözött vegyes kórus a Székely himnuszt énekli a vatikáni Szent Péter téren.

A hatalmas énekkar egyébként mintegy tíz felcsíki székely település plébániai kórusaiból állt össze, és tagjai október 8-án, a Magyarok Nagyasszonya ünnepén egy magyar nyelvű szertartáson is részt vettek a Szent Péter-bazilikában. A szentmiseáldozatot Palánki Ferenc megyéspüspök mutatta be.


A Magyarok Nagyasszonya Szűz Mária egyik megnevezése, mely kifejezi különleges kapcsolatát a magyarsággal. A magyar katolikus egyház október 8-án emlékezik meg a Szűzanya Magyarországot oltalmazó pártfogásáról.

A Mária-kultusz gyakorlatilag egyidős a magyar államisággal, ugyanis első királyunk, Szent István a Megváltó édesanyjának ajánlotta fel hazánkat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések