A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csak az ukránokon múlt, hogy Putyin nem törölte el a föld színéről Ukrajnát

Vlagyimir Putyin orosz elnök még nyár elején fenyegette meg Ukrajnát azzal, hogy eltörli az országot a föld színéről, ha az oroszországi labdarúgó világbajnokság alatt bármilyen katonai provokáció bekövetkezik a részükről.
A labdarúgó-világbajnokság idején bekövetkező ukrán katonai “provokációknak” súlyos következményük lehet Ukrajna államiságára – figyelmeztette Kijevet Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki interaktív televíziós fórumán.

“Remélem, hogy ilyen provokációkig nem fajul el a dolog, de ha ez megtörténik, úgy gondolom, hogy annak nagyon komoly következménye lesz egészében véve az ukrán államiságra nézve” – jelentette ki Putyin Zahar Prilepin orosz író kérdésére válaszolva.

Prilepin fegyverrel harcolt a Donyec-medencei szakadár köztársaságok oldalán.

Ukrajna akkor azt még megúszta. Viszont komoly kérdés, hogy ki védi meg keleti szomszédunkat a 2019 májusában tartandó Európai Parlamenti választások után ha már az EP ezt nem teszi meg és addig Ukrajna csak ellenségeket gyűjt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések