A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Birkózó-vb - Köteles és Dénes kikapott, Szmolka kiesett

Barka Emese és Sastin Marianna sikerei után magyar vereségekkel folytatódott a szerdai versenynap a budapesti birkózó-világbajnokságon, melyen Dollák Tamara és Dénes Mercédesz a selejtezőben, míg Szmolka Nikoletta a vigaszágon veszített, utóbbi ezzel kiesett.
A legkisebbeknél (50 kg) szereplő Köteles Alexandra esetében a tisztes helytállás volt a cél előzetesen, s a 27 éves birkózó megfelelt a elvárásoknak. A sportágba közel tíz év kihagyás után, tavaly januárban visszatért versenyző az első menetben alaposan meglepte a svédek Eb-bronzérmesét, Fredrika Ida Peterssont, akit még az első percben kiléptetett (1-0), majd a menet hajrájában a passzív svédet intették is (2-0).

A másodikban a skandináv rivális váltani tudott, míg Köteles egyre fáradt: Petersson előbb lábra támadással mögé került (2-2), majd az ötödik perc végén egy újabb akcióval levitte és tusba szorította az addig jó küzdő riválisát.

Az érdiek junior világbajnoki ezüstérmese, Dénes Mercédesz sokkal kevésbé tudta megnehezíteni az olimpiai ötödik, venezuelai Betzabeth Arguello Villegas dolgát, aki már a szünetben 7-0-ra vezetett, majd a második szakasz elején elérte a technikai tushoz szükséges különbséget (0-11).

Szmolka Nikolettet keddi, mongol legyőzője vitte vigaszágra, ahol a a török Buse Tosunnal találkozott. Szmolka a selejtezőben vállsérülést szenvedett, ennek ellenére kiállt a szerdai meccsére, mely azonban alig egy percig tartott, Tosun ugyanis változatos akciókkal gyorsan technikai tussal (10-0) győzött.

Köteles és Dénes még a vigaszági folytatásban bízhat, amihez legyőzőik döntőbe jutására van szükség.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések