A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Betiltották Gyurcsányék tüntetését

Erdogan budapesti látogatása ellen tiltakozott volna a Demokratikus Koalíció a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt.
A Gyurcsány Ferenc vezette párt azt írja a közleményében, hogy a gyülekezési törvénynek megfelelően jó előre bejelentették a rendőrségen, hogy tüntetni fognak Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozója ellen.

A DK a Magyar Tudományos Akadémia épülete előtt akart tüntetni, mert információjuk szerint oda is ellátogat a török elnök. „A rendőrség tegnap hivatalos határozatban tiltotta be a DK tüntetését. Az európai magyarok gyülekezési jogát a rendőrség az új gyülekezési törvény alapján tiltotta meg, miszerint nemzetközileg védett személy érkezik” – írják.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak és szimbolikus értékűnek tartja, hogy „az Orbán-rendszer egy saját népét börtönbe záró illiberális diktátor nyugalma kedvéért korlátozza az európai magyarok jogait” – áll a közleményben

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések