Az MNB 30 milliárd forint értékben kötött monetáris politikai célú kamatcsere ügyleteket

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 30 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat a csütörtöki monetáris politikai célú kamatcsere tenderen (MIRS) - közölte a jegybank a honlapján.
A közlemény szerint az ötéves és a tízéves futamidőn is 15-15 milliárd forint volt a meghirdetett mennyiség, amelyre a bankok 64 milliárd, illetve 68 milliárd forint összegben nyújtottak be ajánlatokat. Az MNB az ötéves és a tízéves lejáraton is 15-15 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. Az öt- és a tízéves MIRS-tenderen 22, illetve 21 bank vett részt.

Az MNB a tendereken meghirdetett kamat meghatározásakor a monetáris politikai cél mellett figyelembe veszi a piaci folyamatokat is. A MIRS árazása az aktuális piaci jegyzésekhez képest történik, így a piaci árak változásával a tendereken meghirdetett kamatok monetáris tanács által előre meghatározott keretek között módosulhatnak.

A jegybank közleményében emlékeztet: az MNB Monetáris Tanácsa 2018 szeptemberében a monetáris politikai célú kamatcsere-eszköz fokozatos, 2018 végéig történő kivezetéséről döntött.

MTI

0 Megjegyzések

Hirdetés