A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az erőszakmentes diktatúrák kora: erőszak és kényszer nélkül megvezetett társadalmak tartják el a világuralmi elitet

Észre sem vesszük, hogy világszerte MI tartjuk hatalmon azokat, akik ellopják a jövőnket!
Észre sem veszi az átlag polgár, hogy ezekkel az erőszakmentes módszerekkel és eszközökkel tudják terelgetni őt és a teljes társadalmat.

Anélkül fordíthatják egymás ellen az embereket, hogy bármi fenyítést alkalmazniuk kellene.

Éppen ugyanígy képesek minket irányítani, nevelni.

Ma már nem kell, hogy kápók titkos rendőrség, gestapó jelenlen meg valaki háza előtt, ha a rendszernek nem tetsző dolgokat művel, vagy hirdet.

Ma erre ott van az online cenzúra, amivel el lehet némítani a hangját, vagy a pénzügyi rendszerek, amivel le lehet nullázni valakinek a bankkártyáját, így az egész életét is.

Egzisztenciális nyomorban és diktatúrában lehet tartani az embereket anélkül, hogy ők rendőröket, fegyvereket és erőszakot látnának fellépni velük szemben, miközben a legnagyobb monolit diktatúrában élik le az életüket, azt gondolva, hogy szabadok.

A fogyasztói elnyomással egyfajta állandó kábulatban tartják az embereket. nem véletlen, hogy a kannabiszt egyre szélesebb körben legalizálják az egész világon.

A bódulat és az érdektelenség a legnagyobb jó barátja a diktatúráknak. A bódulattól homályosuló tudatok tökéletes táptalajai annak, hogy megvezethető, unott és szürke “egereket” neveljenek a tömegből.

Mindenféle pirulával, kedély javító tablettával tömnek minket, hogy még jobban örüljünk annak a nagy büdös semminek, amink van. Amit egy kis illúzióként még fenntartanak, hogy éppen ne rabláncon legyünk.

Eközben a fogyasztói spirálba bekerülve állandó pénzügyi függésben tartanak, hogy mindig legyen miért és kinek dolgozni… diákhitel, hitel, autó vagy házrészlet, személyi kölcsön… nyugdíj…

Ezt az ördögi, unott, mindenki által végigjárt, kitaposott spirált erőltetik rá az emberre, ezt nevelik bele a fiatal fejekbe már az iskolákban.

Ezzel ugyanis elterelik a valódi problémákról a figyelmünket, és arra ösztönöznek, hogy addig se gondolkodjunk, míg a mindenki által hajszolt anyagias álmainkat próbáljuk hajkurászni.

Ezeknek a diktatúráknak éppen az a legfélelmetesebb tulajdonsága, hogy nincs lázadás.

A rendszert tökélyre fejlesztették Rájöttek, hogyha nincs társadalmi feszültség, mert az emberek ösztönei el vannak csitítva, le vannak keverve, akkor nincs erő, mely a hatalom felé tudna nyúlni.

És mivel nem erőszakos eszközökkel vannak finomhangolva a hatalom érdekei, így a legtöbben észre sem veszik, hogy miben élnek…

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések