A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az elhalasztott családi költések megvalósulása is táplálja a fogyasztás növekedését

A fogyasztás növekedése mögött egyrészt a kormány és a munkaadók között kötött adó és bérmegállapodás, másrészt a foglalkoztatottság növekedése áll - ezek hozzájárulnak a korábban elhalasztott családi beruházások megvalósulásához - így kommentálta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára a legfrissebb kiskereskedelmi adatokat szerdán az M1 aktuális csatornán. 
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölte, hogy a kiskereskedelmi forgalom augusztusban 6,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az év első nyolc hónapjában 6,6 százalékos volt a kiskereskedelmi forgalom növekedése az előző év azonos időszakához mérve.

Pomázi Gyula kiemelte, hogy a kereskedelmen belül az online  értékesítés területén két számjegyű növekedéssel számol a minisztérium. A fizetési feltételek javulása, az innovációk és a vásárlói szokások változása is ösztönzi az internetes vásárlásokat - fűzte hozzá.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések