A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A kormány 3,5 milliárd forint támogatást nyújt Várpalota fejlesztéseihez

Várpalota 3,5  milliárd forintos kormányzati támogatást kap, amelyet az egészségügyi ellátás, a Thury-vár és az inotai iparterület fejlesztésére fordít - közölte a Veszprém megyei város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.
Campanari-Talabér Márta (Fidesz-KDNP) elmondta, Orbán Viktor miniszterelnökkel a 8-as főút várpalotai elkerülőjének átadásakor tett látogatásán folytattak egyeztetéseket a város fejlesztési lehetőségeiről. 

Az ennek eredményeképpen odaítélt 3,5 milliárd forintos támogatásból a járóbeteg-szakellátás színvonalát, hozzáférhetőségét és gyorsaságát javítják, az inotai ipari terület önkormányzati tulajdonú részén az alapinfrastruktúra kialakítását végzik el, valamint egy 1500 négyzetméteres csarnokot építenek. 

Szintén ebből a forrásból rendeznek egy nagyszabású hadtörténeti kiállítást a Thury-várban, ahol szálláshelyeket is kialakítanak - mondta a polgármester.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a térség fideszes országgyűlési képviselőjeként megjegyezte: a 8-as főút elkerülő szakaszának megépítésével egészségesebbé és biztonságosabbá vált Várpalota. A most bejelentett 3,5 milliárd forintból megvalósuló fejlesztésekkel pedig új távlatok nyílnak a város életében - fogalmazott.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések