A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A francia köztévé kivágta a magyar riportfilm részeit, hogy úgy tűnjön, mintha itt nem lenne sajtószabadság

Néhány hete Magyarországon járt a francia köztévé Quotidien műsorának stábja. A finoman szólva sem a konzervatív, keresztény értékeiről híres műsor ezúttal a magyar sajtószabadság miatt aggódott Budapesten, ahol komoly oknyomozó munka keretein belül napilapokat próbáltak vásárolni, felkeresték a Népszava szerkesztőségét, és ellátogattak az R56 Szabadságharcos Sörözőbe is, hogy az objektív tudósítás jegyében meghallgassák a “másik oldalt” is.
Ahogy az lenni szokott, az anyagot végül úgy vágták össze, hogy az a saját véleményüket támassza alá, a PestiSrácok.hu-val történt közel fél órás forgatásból csupán néhány másodpercet sikerült bevágni, azt is úgy, hogy ne derüljön ki, valójában mi is az igazság.
Arról az országról van szó, amitől Európa retteg, ahol nincs sajtószabadság, ahol a bírok nem függetlenek, és ahol iszonyatos méreteket öltött a korrupció.
–kezdi budapesti beszámolóját a MYTF1 nevű francia csatorna riportere annak apropóján, hogy a magyar sajtószabadság és Orbán Viktor volt a Quotidien című beszélgetős műsorának fő témája néhány hete.

Aki esetleg nem ismerné a programot, annak annyit érdemes tudni róla, hogy véleményben és színvonalban nagyjából úgy kell elképzelni, mintha a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárt kapna egy saját talkshow-t, ahol azt csinál, amit akar.

Az “oknyomozó” stáb semmit nem bízott a véletlenre, egészen Budapestig jöttek, hogy egy Móricz Zsigmond körtéri újságosnál megállapítsák, nincsenek már napilapok, mert azokat a kormány szépen lassan ellehetetlenítette, ami pedig megmaradt, annak a nagyobbik része kormánypárti.

Az egyetlen ellenzéki lap, amit találtak, a Népszava volt, a nyomok pedig egészen szerkesztőségig vezettek, hogy megállapíthassák, még az ellenzéki lapok sem írhatnak le akármit, hiszen félnek a kormánytól.

A haladó, objektív stáb felkereste a PestiSrácok.hu-t is az R56 Szabadságharcos Sörözőben, ahol közel fél órán át forgattak és beszélgettek kollégáinkkal a magyar sajtó helyzetéről.

Ebből a műsorba körülbelül fél percet vágtak be, azt a részt, ahol Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője felvilágosítja a stábot: van sajtószabadság hazánkban, és több is, mint Nyugaton, ahol a politikai korrektség miatt nem lehet mindent kimondani.

A portál főszerkesztője kifejtette, azok állítják, hogy ezen a téren Zimbabwéval vagyunk egy szinten, akik Orbán Viktor ellen kampányolnak. Ebből az átlag francia nézőnek idő hiányában nem mehetett át sok, maximum annyi, amire a stáb is valószínűleg megpróbálta kiélezni a dolgot, hogy a sajtószabadság hiányán a jobboldaliak nevetnek. Nyilván nem véletlenül került éppen erre a pár másodpercre a választás.

A francia stábok egyébként általában nem jó szándékkal, a tényfeltárás iránt érzett kötelességtudatból érkeznek hazánkba, hanem azért, hogy akár bizonyítékok hiányában is bebizonyítsák, nekik van igazuk.

Ahogy ebből a műsorból is jól látszik, nem érdekli őket a valódi helyzet, ahogy a sajtó helyzete sem, nekik az a fontos, hogy folyamatosan találjanak okot arra, hogy eladják az embereknek azt a Magyarország-ellenes propagandát, amely szerint itt, a vadkeleten virágzik a diktatúra.

Mivel a beszélgetés a Polbeat elején készült, azért felvették:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések