A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vízilabda vk: a legerősebb csapatot győztük le

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott a szerbek legyőzése után.
A magyar férfi vízilabda-válogatott háromgólos hátrányból felállva, 12-11-re győzte le a klasszisokat felvonultató Szerbiát a berlini vízilabda Világkupa elődöntőjében, így vasárnap az ausztrálokkal mérkőzhet meg az aranyéremért 14.30-tól.

Märcz Tamás csapatának sikerült átmentenie lendületét az Egyesült Államok elleni negyeddöntőről, s végül nagyszerű játékkal rukkolt elő a déli szomszéd ellen.
"Tudtuk, hogy nagyon nehéz összecsapás vár ránk Szerbia ellen, de ennek ellenére olyan lendületben volt a csapat, és fejben annyira összeszedettnek láttam őket, hogy éreztem, van keresnivalónk ezen a mérkőzésen"
- kezdte az értékelést a szövetségi kapitány.
"Ehhez kellett egy folyamatos koncentráltság az első perctől fogva, és a hit, hogy győzhetünk, annak ellenére is, hogy egyértelműen nem mi voltunk a találkozó esélyesei. Mindig nagyon nagy rangadó egy-egy szerb-magyar meccs és óriási presztízse van - nem volt ez másképpen ezúttal sem. Ez egy lépcsőfoka annak a munkának, melyet nyáron, a barcelonai Európa-bajnokság után kezdtünk el, s így, hogy sikerült ezt a nagyon nehéz lépcsőfokot megtennünk, úgy gondolom, hogy akkor bizony van még dolgunk itt a berlini Világkupán! Ha már az utunk a döntőbe a legerősebb csapaton keresztül vezetett, szeretnénk ott is győzedelmeskedni!"
- tette hozzá a Märcz Tamás.

A döntőbeli ellenfelünk azt a Németországot ejtette ki az elődöntőben ötméteresekkel, akik legyőzték a magyar csapatot a Világkupa nyitányán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések