A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb részletek az erőszakoló afgán migránsról. Megdöbbentő, hogy történt az erőszak!

A Tények tudósítása szerint a 18 éves férfit csak pár napja alkalmazták egy V. kerületi török büfében, és a főnöke már éppen ki akarta rúgni, mert rosszul dolgozott. A rendőrség hajtóvadászatot indított, a határokon is szigorúbban ellenőriznek.
A TV2 hírműsorának riportja szerinta 18 éves afgán migránst csak 3 napja vették fel a belvárosi gyroszoshoz, és éjszaka egyedül volt a büfében. A nő vendégként tért be, a férfi pedig berángatta a szolgálati mosdóba, majd megerőszakolta a fiatal nőt.

A férfi, aki hajnalban elmenekült, próbaidőn volt a boltban, és a tulajdonos vasárnap hajnalban azt mondta a rendőrségen, hogy épp fel akart neki mondani, mert nagyon nem volt megelégedve a  munkájával.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a felkutatására, és a határokat is szigorúbban ellenőrzik, ugyanis félő, hogy az erőszakoló migráns megpróbálja elhagyni az országot.

Azóta európai elfogatóparancsot is kiadtak ellene.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője az MTI érdeklődésére telefonon azt mondta, a férfi oltalmazott státuszban van Magyarországon és 2017 nyara óta él az országban.

Hozzátette, Budapest rendőrfőkapitánya az ügy vizsgálatára külön nyomozócsoportot hozott létre, amelybe jelentős erőket csoportosítottak át. Ellenőrzik a férfi ismerőseit, a tömegközlekedési eszközöket és bizonyos főbb útvonalakat is.

Csécsi Soma az M1 aktuális csatorna híradójának kora este azt mondta: kiemelten ellenőrzik a vasúti pályaudvarokat is. Közölte továbbá: a BRFK intézkedett a nemzetközi elfogatóparancs kiadására.

A rendőrség honlapján megjelent közleményükben azt írták: mivel felmerült a gyanúja annak, hogy a férfi külföldre szökik, az ügyben eljáró Budapesti Rendőr-főkapitányság – a nemzeti elfogatóparancs mellett – kezdeményezte az európai elfogatóparancs kiadását is, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt.

Hozzátették, a nyomozók az afgán férfi elfogása érdekében felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal.

A közleményben tudatták azt is: a sértett feljelentést tett, ennek alapján indult el a nyomozás.

A rendőrség honlapján vasárnap közzétették a férfi fényképét. Azt kérik, hogy aki felismeri, tudomása van a hollétéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információja van, tegyen bejelentést Telefontanú ingyenesen hívható 06-80-555-111-es zöldszámán, vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések