A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb csapás Soros budapesti forradalmárjaira

A környező házakban lakók folyamatos panaszai alapján Józsefváros jegyzője ma úgy döntött, minden este tíz órakor be kell zárni az Auróra Kioszk nevű drogtanyának. Ez a hely Soros György magyarországi buliforradalmárainak talán legfontosabb gyülekezőhelye, a betépett, üveges tekintetű siserehad innen (is) indult például egyetem- és székházfoglalásokra vagy éppen az Oktogonra goapartizni. Folyamatos tombolásuk miatt a környéken több száz ember nem tudott nyugodtan aludni.
Józsefváros jegyzője, Danada-Rimán Edina pénteken visszavonta az Auróra Kioszk nevű vendéglátóhely éjszakai nyitvatartási engedélyét – tájékoztatták portálunkat a kerület sajtóosztályán. A határozatot már kézbesítették is az Auróra üzemeltetőinek. A döntés előzménye, hogy a Soros-kocsma körüli társasházak lakói a hajnalig tartó tivornyázások, a folyamatos őrjöngés, kiabálás, duhajkodás miatt évek óta nem tudnak nyugodtan aludni. Ezért a pihenéshez való joguk sérelme miatt közgyűlési határozatokat hoztak, és ismételten kezdeményezték a kerület jegyzőjénél, hogy vonja vissza az üzlet este tíz és reggel hat óra közötti nyitvatartási engedélyét. A kerület közleményéből kiderül:
Kérelmük szerint az Auróra utca 11. szám alatt üzemeltetett Auróra Kioszk zavaró működésével évek óta megfosztja a környezetben lévő társasházak tulajdonosait az éjszakai pihenés, az alvás és regenerálódás lehetőségétől. A kezdeményező társasházak tulajdonosai mostanra végleg megelégelték a programokra nagy számban járó vendégek által keltett hangzavart, hangoskodást, az alkohol hatására gátlásaiktól megszabadult fiatalok randalírozását, utcai ordítozását, amelyek miatt lehetetlenné válik az éjszakai pihenésük.
Az érintett öt társasház több mint kétszáz lakójának kezdeményezése alapján, a vonatkozó szabályozás rendelkezéseinek megfelelően, Józsefváros jegyzője a mai napon visszavonta az Auróra Kioszk éjszakai nyitva tartási engedélyét – olvasható a közleményben. A döntés az Auróra Kioszk mellett lévő Auróra Kertre nem vonatkozik, mivel ott csak üldögélni, dülöngélni, aludni szoktak a drogozásban, ivászatban megfáradt fiatal forradalmárok.

Portálunk megírta azt is, az Auróra közösségi ház Soros György egyik magyarországi „főhadiszállásaként” rendszeresen ad helyett például az Identitsas konferenciáinak. Itt működik az Udvarhelyi Tessa által fémjelzett Közélet Iskolája. Az Auróra hivatalos támogatója a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, partnerei között pedig ott találjuk a Szivárvány Missziót, az Alternatíva Alapítványt és a Budapest Pride-ot. Az Auróra partnere többek között az a TASZ-közeli Drogriporter is, amelynek célja, hogy „kiálljon a korrekt, tudományos bizonyítékokon alapuló tájékoztatás mellett”. Álláspontjuk szerint az elrettentésen alapuló drogpolitika nem hatékony és nem is igazságos, nagyobb ártalmat okoz, mint a drogfogyasztás maga.

JÓ IDEJE ÁLL A BÁL

A Soros drogtanyája körüli fesztivál nem most kezdődött. A PestiSrácok.hu is többször foglalkozott már a lebuj zűrös ügyeivel. Az Auróra-házakat tavaly júniusban egyszer már bezáratta az önkormányzat. Az Auróra Kioszkra drogterjesztés miatt kerül lakat, míg az Auróra Kertnek kereskedelmi tevékenység engedélyének hiányában kellett bezárnia. Ennek előzménye, hogy pár nappal korábban a rendőrség razziát tartott a helyszínen, és tizenöt vendéget állítottak elő kábítószerbirtoklás miatt, és nagyjából száz vendéget ellenőriztek. Az ügyben büntetőeljárás is indult kábítószerbirtoklás gyanújával. Jellemző: a rendőri razzia előtt egész nap a Zengető PreParty elnevezésű rendezvény zajlott a szórakozóhelyen, amelynek célja az volt, hogy a látogatóknak ízelítőt adjanak kenderismeretből. Mint a szervezők fogalmaztak:
Szeretnénk, hogy az emberek újra felfedezzék ezt a méltatlanul elfeledett növényt, és megannyi hasznos hozadékát. Örülnénk, ha ezen a felfedezőúton a művészet oldaláról, kreatív módon indulnánk el, és ismernénk meg a kendert. Inspirálódva, szabadon, nyitottan egy új szemléletre, ami igazából a régmúltat idézi. Célunk nem csak a kenderipar, de a természetművészet (landart) felvirágoztatása is hazánkban, mint a természet szeretetének egyik legszebb kifejeződési módja.
Ennyiből tehát el tudják képzelni, milyen is az az Auróra… A bezárást követő önkormányzati egyeztető fórumon az Auróra pártfogói még a templomba járókat is bemártották kedvenc szórakozóhelyük védelmében, azt állítván, egy istentiszteleten tartott razzia során is biztos találnának valakinél drogot… A szórakozóhelyet működtető Marom Klub Kft. fellebbezett az egység bezárása ellen. Ennek eredményeként tavaly augusztusban a Budapest Fővárosi Kormányhivatal érvénytelenítette az Auróra bezárásról szóló önkormányzati határozatot. Ugyanis álláspontja szerint a vendégek drogfogyasztása nem elegendő érv egy szórakozóhely bezárására.

Idén júliusban arról is beszámoltunk, a jegyző utasítására a hatóság ismét elrendelte az Auróra utca 9-11. szám alatt üzemelő Auróra Kioszk és Auróra Kert bezárását. Ugyanis a 2018. június 21-i razzia során újfent sokaknál kábítószert találtak, és újabb büntetőeljárás indult kábítószerbirtoklás és kábítószerterjesztés gyanújával. Az önkormányzat július 16-án kísérletet tett a határozat személyes átadására, ám a drogtanya leleményes üzemeltetői nem voltak hajlandók átvenni azt. Nekik ugyanis minden megengedett – ők legalábbis azt képzelik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések