A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szorosabb együttműködésre készül az informatikai szakma és az ITM

Szeptember 13-14-én (csütörtök-péntek) kerül megrendezésre az IVSZ Menta rendezvény, ahol a legfontosabb technológiai témák kerülnek terítékre, és ahol Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is előadást tart majd arról, hogyan fűzi szorosabbra az együttműködési szálakat az ITM és az ágazat. Az előadások és kerekasztal-beszélgetések pillanatképet adnak arról, hogy a szakma hogyan vélekedik a digitalizálódó iparágakról, az abban működő vállalkozások teljesítményéről, arról, hogy mi megy jó és mi halad kevésbé jó irányba.

Sugár, Rab, Biás: digitalizáció és top menedzsment

Az első nap előadásain Magyarország régiós versenyképességéről lesz szó, a konferencia résztvevői betekintést nyerhetnek a startupok és a nagyvállalatok együttműködési rendszerébe. A témában előadást tart Biás Csongor, a frissen startolt Millenáris Startup Campus projektvezetője, Marvin Liao, a 500 startups partnere, vagy Csendes Olivér, a Pioneers CEO-ja. Az első napon lesz szó még a felsőoktatásban zajló innovációs folyamatokról, a globális munkahely-forradalomról, vagy Lévay György (Research Manager) jóvoltából arról, hogy a mesterséges intelligencia miként kap szerepet a felkar protézisek fejlesztésében.

Csütörtök délután Rab Árpád jövőkutató előadásában arra keresi a választ, hogy a digitális forradalom hullámai milyen hatással lesznek (vagy már vannak) a kulturális, társadalmi, vagy gazdasági viszonyrendszereinkre. A délutáni szekciót egy nagy visszatérő, a Westel 900, illetve T-Mobile egykori vezérigazgatója, Sugár András fémjelzi. A korának kiemelkedő és minden szempontból emlékezetes menedzsere azokat a vezetési módszereket, fogásokat osztja meg a hallgatósággal, amelyeket ma is érdemes lehet alkalmazni.

A MENTA nemcsak napközben, hanem estefelé is egy sor programmal szolgál. Átadásra kerülnek az idei Gyurós Tibor-díjak, amit vacsora, koncertek, és zenés, táncos levezetés követ.

Dr. Palkovics László miniszter, Dr. Háry, Tajti: tech trendek a legjobbak tálalásában

A pénteki nap kezdése kifejezetten erősnek ígérkezik: Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter előadásával indul a nap, amelyből kiderül majd, hogyan fűzi szorosabbra az együttműködési szálakat az ITM és az ágazat. Ezt követően két, párhuzamosan futó szekció között választhatnak a konferenciázók. Az egyik azzal foglalkozik, hogy a digitalizáció milyen hatással bír az egyes iparágakra. Ennek keretében Ságodi Attila a KPMG partnere beszél az energiaszektorban zajló fordulatról.

Szó lesz az ingatlanpiac digitális átalakulásáról, az okosotthonok forradalmáról, amit egy fintech kerekasztal követ, amiben "gyorstalpaló" során kerülhetnek képbe azok, akik kifejezetten NEM a pénzügyi szektorban érdekeltek. A délután folyamán Dr. Háry András, a Zalaegerszegen épülő, az önvezető autók számára is alkalmas tesztpálya projektről tart előadást, ami után egy, a digitális kereskedelemről együtt gondolkodó kerekasztalt hallgathatunk meg.

A tech trendeket boncolgató szekciót a FormsLab vezetője, Tajti Ferenc nyitja meg, aki a 3D nyomtatás lehetőségeiről fog beszélni. A menetrendet innentől a mesterséges intelligencia (Sepp Norbert, IBM), a chatbotok és a hangfelismerés (Velvárt András, Response Kft.), az AR/VR világa, és az egyik legtöbb vitát kiváltó technológia, a blockchain alakítja majd. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések