Hirdessen itt

Szíjjártó keményen beleszállt az ENSZ-nek betelepítést ígérgető EU-s migrációs biztosba

Szijjártó Péter: Sem Magyarország, sem a visegrádi országok, sem más európai ország nem kívánja legalizálni a bevándorlást
Az Európai Bizottság képviselője teljes mértékben szembemegy az európai nemzetek akaratával – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán arra, hogy Dimitrisz Avramopulosz, a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja az ENSZ-közgyűlés New Yorkban zajló ülésszakának egyik kísérőrendezvényén sürgette az Európai Unió tagállamait, hogy tegyenek eleget a bevándorlók áthelyezése, illetve áttelepítése kapcsán tett ígéreteiknek.

Szijjártó Péter azt mondta: sem Magyarország, sem a visegrádi országok, sem más európai ország nem kívánja legalizálni a bevándorlást. Hozzátette: bár az Európai Bizottság erőlteti, jó néhány tagország nem kíván bevándorlóországgá válni.

Elfogadhatatlan és felháborító, hogy az európai biztos az Európai Unió nevében beszélt ebben a kérdésben, holott nagyon jól tudja, hogy számos tagország nem ért egyet ezzel a felvetéssel, számos ország nem akar áttelepítési programokat – hangoztatta Szijjártó Péter.

“Ezért sem fogadtuk el, és nem is fogjuk elfogadni az ENSZ globális migrációs csomagját” – szögezte le a magyar miniszter.

Dimitrisz Avramopulosz a Globális megállapodás a menekültekről – nagyobb szolidaritási és együttműködési modell című közgyűlési kísérőrendezvényen bizodalmát fejezte ki, hogy az EU-tagállamok hamarosan elfogadják az új uniós menekültáttelepítési programot. Azt mondta, hogy az EU támogatja a világszervezet migrációs csomagját, és emlékeztetett arra, hogy az uniós tagállamok önkéntes vállalásokat tettek a menekültek áttelepítésére. A legutóbbi vállalások értelmében a jövő év végéig 50 ezer menekültet kellene áthelyezni a tagállamok között, de eddig csak 13 200-at telepítettek más tagországba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések