A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Székelyudvarhelyen minden bizonnyal ez volt a leghidegebb szeptember 26-ai hajnal,

Mínusz négy Celsius-fokot mértek Csíkszeredában szerdára virradóan, ami Hargita megyében a legalacsonyabb értéknek számított, de a rekord udvarhelyi viszonylatban dőlt meg, Székelyudvarhelyen ugyanis mínusz 3 fokig süllyedt a hőmérők higanyszála, és ilyen hideg szeptember 26-ai napon még sosem volt a Nagy-Küküllő-parti városban.
Cristian Grecu, a szebeni regionális meteorológiai központ illetékese az Agerpres hírügynökségnek azt mondta, szerdára virradóan mérték az említett értékeket, és Hargita megyében a Csíkszeredában jegyzett mínusz 4 Celsius-fok volt a leghidegebb, Székelyudvarhelyen mínusz 3-at, Maroshévízen és Gyergyóalfaluban pedig mínusz 2 fokot mértek.

Ez egyébként nem olyan szokatlan ebben az időszakban a térségben, Csíkszeredában, valamint Alfaluban mértek már mínusz 7 Celsius-fokot is szeptember 26-ai napon, 1992-ben, illetve 1970-ben. Cristian Grecu ugyanakkor kiemelte, 
Székelyudvarhelyen minden bizonnyal ez volt a leghidegebb szeptember 26-ai hajnal,
korábbi feljegyzéseik szerint 1970-ből még van fagypont alatti adatuk, mínusz 1 Celsius-fok, de a szerdai hajnal ennél 2 fokkal hidegebb volt.

A meteorológus szerint egy sarkvidéki légtömeg begyűrűzése okozta a hőmérséklet drasztikus csökkenését a múlt heti adatokhoz képest, és ez a levegő egyelőre itt marad, csütörtökre virradóan még hidegebbre számíthatunk. Aztán – az előrejelzések szerint – enyhe felmelegedés következik, szeptemberi sokévi átlagnak megfelelő értékeket mérhetünk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések