A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szakértő: Orbán Viktornak csak egyetlen ellenfele van

Török Gábor politológus szerint hit és tudatosság, amivel Orbán részt vesz a politikában, páratlan, nincs az elmúlt három évtizedben olyan, aki ebből a szempontból a nyomába érne. Hozzátette: a miniszterelnök politikai hatalmát semmi nem fenyegeti, egyetlen gyenge pontja az idő lehet.
„Az a hatalomgyakorlás, amit létrehozott, az személyhez kötődik. Személybe vetett hiten alapuló politikai konstrukció” – magyarázta Török, aki szerint az ilyen addig működik, amíg ez a személy ebben a formában ezt be tudja tölteni, mert magát a struktúrát lehetetlen örökíteni. „Az első lépés ezért nem az ellenzék kezében van, hanem az idő vasfoga tudja megtenni, vagy ha a kormányoldal tud olyat hibázni” – válaszolta arra a kérdésre, milyen esélyei vannak az ellenzéknek felborítani a mostani helyzetet.

A politológus arról is beszélt, hogy ha a választók akarják, akkor megbuktatható a jelenlegi rendszer, mivel az intézményi struktúra szerinte teljes mértékben demokratikus, ezért adminisztratív, intézményi gátja ennek nem lenne, csak a személy és a hatalomgyakorlás módja szokatlan. Ennek ellenére az elemző úgy látja, az emberek még jó ideig nem fogják akarni a változást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések