A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Összevert és felgyújtott egy rendőrt a feldühödött tömeg

Feldühödött helyiek rontottak rá egy nyomozóra a mexikói Hidalgo államban Metepec városában. A főtérre hurcolták, és ütni-verni kezdték. Ezen kívül három további embert is lefogtak – adta hírül a The Guardian.
A rendőrnyomozót le is locsolták benzinnel, majd meggyújtották. Azt egyelőre nem tudni, hogy a helyiek tudták-e, hogy egy rendőrről van szó. A férfi életét vesztette, a segítségére érkező rendőrök már csak a többi lefogott embert tudták kimenteni.  A tömeg állítólag azért dühödött fel, mert elterjedt a városban, hogy a férfiak gyerekrablásokra készülnek.

A rendőrség nyomozást indított, hogy megállapíthassák, ki felelős a támadás elindításáért. A közelmúltban több hasonló eset is történt az országban, és a rendőrség munkáját segítette, hogy a lincselő tömegben általában akadtak olyanok, akik rögzítették, majd online megosztották a támadást.

Egy hónapon belül öt gyilkosság történt Mexikóban, amit gyerekrablásokról szóló híresztelések indítottak el. Négy esetben el is égették a lincselés áldozatát. A hatóságok szerint ezek a híresztelések a közösségi oldalakon terjednek, és arra kérik a közvéleményt, hogy higgyék el az ilyen híreket.

Nem ez volt az első eset, hogy a hatóságok embereit gyilkolták meg Mexikóban azért, mert a helyiek gyanúsnak ítélték, ahogy a környéken nyomoznak. 2004-ben Mexikóváros külvárosában vert agyon két szövetségi ügynököt egy kisebb tömeg, mert a rendőrök iskolás gyerekekről készítettek fotókat. Az ügynökök egy nyomozás miatt voltak ott, de a helyiek akkor is emberrablókra gyanakodtak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések