A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor megsemmisítő beszédet mondott az EP-ben. Többször vastaps szakította félbe

Ma vitázik az Európai Parlament a Sargentini-jelentésről. Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal a magyar álláspont védelmében. A szavazás csak szerdán lesz, ám még ha el is indul hetes cikk szerinti eljárás, szinte biztosan nem jut el a végéig. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn minősített hazugságok gyűjteményének nevezte a jelentést. Szerinte az bosszú azért, mert Magyarország nem hajlandó illegális bevándorlók befogadására.
Több törvény ügyében kötöttem megállapodást a bizottsággal, de ez a jelentés felrúgja a korábbi megállapodásokat, mindez pedig csapást mér a konstruktív párbeszédre – mondta Orbán Viktor. Mi megvédjük a határainkat és mi döntjük el, kikkel élünk együtt. Megvédtük Magyarországot és Európát. Ez az első eset, hogy egy közösség elítéli a saját határőreit – mondta Orbán. Visszautasítom,, hogy a migránspárti erők hazug vádakkal támadják az országot. Bármi is lesz a döntés nem enegedünk a zsarolásnak, készen állunk a jövő májusi választásokra, ahol az emberek visszahizhatják a demokráciát az európai politikába – mondta Orbán.

Önök azt hiszik, hogy jobban tudják, mi kell a magyar népnek. Ez a jelentés kettős mércét alkalmaz, hatásköröket lép túl, az elfogadás módja sérti a szerződést – mondta Orbán. Nekünk a demokrácia és a szabadság nem politikia, hanem erkölcsi kérdés. Orbán Viktor elmondta, ki akarnak minket rekeszteni az európai döntéshozatalból. A különbségek nem adhatnak okot arra, hogy kirekesszenek minket a közös Európából – tette hozzá. Mi vagyunk az európai parlament legsikeresebb pártja – mondta a kormányfő. Ezt a jelentést olyanok írták, akik alapvető tényekkel sincsenek tisztában. 37 helyen vannak tárgyi tévedések a jelentésben.

Orbán Viktor azt mondta, tudja, hogy az EP megszavazza a jelentést, de ennek ellenére eljött. Önök most egy országot és népet fognak elítélni – tette hozzá. Azt a Magyarországot fogják elítélni, aki vérével védte Európát, és fellázadt a Szovjetunió ellen, és megnyitotta a határait a keletnémet sorstársai előtt. Magyarország megharcolt a szabadságáért és a demokráciáért. Az Önök előtt fekvő jelentés sérti az országot – mondta Orbán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések