Kedvelj és ajánlj minket a facebookon is

Beraking News

Hirdetés

Nem volt hajtóvadászat Chemnitzben – interjú egy Bundestag-képviselővel

A német média és a kormány rasszista hajtóvadászatról beszél, miközben ezt sem a rendőrség, sem az ügyészség nem támasztotta alá. Időközben kiderítettük, hogy az erről szóló filmeket a baloldal tette fel a világhálóra, a karlendítéseket pedig megrendezték – mondta a Demokratának Ulrich Oehme AfD-s Bundestag-képviselő.
– Ön szerint hogyan lehetséges, hogy ugyanazt az eseményt ennyire másként látták és másként ítélik meg a bevándorláspárti és a bevándorlást ellenző politikai körök? Az egyik oldal szerint békés tüntetés, gyászmenet, a másik szerint ürügy a náciknak a masírozásra… Mi az igazság? Ön részese volt az eseményeknek, mivel Chemnitzben lakik. Mi történt az elmúlt két hét alatt?

– Augusztus 25-éről 26-ára virradó éjjel a Brücknerstrassén a bank előtt migránsok késsel támadtak három chemnitzire. Egy embert megöltek, egy pedig súlyosan megsérült. Az áldozat kubai származású német, két gyermek édesapja. Egy szír és egy iraki gyanúsított szombat óta előzetes letartóztatásban van. A migránsok azonban jóval többen lehettek, feltehetően egy nagyobb csoport.

– Azután mi történt?

– Vasárnap délután négykor lefújták a városi fesztivált, ami eredetileg estig tartott volna. Az AfD 15 órától 16 óráig csendes megemlékezést tartott, amelyen körülbelül kétszázan vettek részt. Ez nagyon békésen és meghitten zajlott, de baloldali provokátorok megpróbálták megzavarni az eseményt. Azután hirtelen csend lett: a bekiabálók egyszerre eltűntek… Ekkor futballrajongók kezdtek gyülekezni a Marx-szobornál. Mindez szinte észrevétlenül történt, de a feszültséget a levegőben tapintani lehetett. Ezt követően egy spontán menet elindult a városközpont felé. A futballrajongók körülbelül 400 fős táborához mintegy 1600 chemnitzi fesztiválozó csatlakozott, köztük családok, gyerekekkel.

– Mikor volt a „rasszista hajtóvadászat”?

– Semmiféle hajtóvadászat nem volt. A média és a kormány rasszista hajtóvadászatról beszél, miközben ezt sem a rendőrség, sem az ügyészség nem támasztotta alá. Időközben kiderítettük, hogy az erről szóló filmeket a baloldal tette fel a világhálóra, a karlendítéseket pedig megrendezték. Követeljük, hogy független nemzetközi szakértők vizsgálják felül ezeknek a filmeknek a valódiságát!

– Mi történt azután?

– Hétfőn már tízezren tüntettek.
– Hogy zajlott az AfD által meghirdetett országos gyászmenet? A német média szerint erőszakba torkollt…

– Ezt határozottan visszautasítom. Az óriási gyászmenet békésen és fegyelmezetten zajlott. A tartományi kormány és a rendőri vezetés minden igyekezete ellenére.

– Ezt hogy érti?

– A menet csak több mint egyórás késéssel indulhatott el, mivel a rendőrség tüzetesen és hosszasan átvizsgálta mind a 150 rendezőt. Majd ötszáz méter után újra megállították a menetet, mert állítólag több százan elállták a gyászmenet előre bejelentett útját. Fotók bizonyítják ugyanakkor, hogy csak néhányan voltak, akiket a rendőrség könnyedén eltávolíthatott volna az útból, de nem tette. A menet ennek dacára megőrizte a méltóságát. Mélyen meghatott a résztvevők türelme és fegyelme.

– Ez teljesen más, mint amit a vezető német lapokban olvasni.

– A mainstream sajtó ugyanis teljesen átvette a kormány retorikáját. Csak az alternatív média írja meg az igazságot. A minap a legnagyobb cseh napilap riportere megdöbbent a városban a tisztaság és nyugalom láttán.

– Miért, mit várt?

– Saját bevallása szerint arra számított, hogy úgy néz ki Chemnitz, mint Hamburg a G20-találkozó után.

– Milyen most a hangulat a városban?

– Nagyon megosztott. Sokan, akiket évek óta ismerek, de nem tudtam róluk, milyen a politikai beállítottságuk, most odajöttek hozzám, és sok erőt, kitartást kívántak. Nálunk, keleten a többség elutasítja a merkeli migrációs politikát, de már a nyugati tartományokban is nő az ellenállás.

– Ugyanakkor a keleti tartományokban a baloldal is nagyon erős. Mi ennek az oka?

– Az Antifa a legkülönbözőbb szervezetek támogatását élvezi. Ide tartoznak például a Zöldek, a Baloldal, az SPD és a szakszervezetek is.

– Várható-e változás a kormány bevándorláspolitikájában?

– Attól tartok, hogy nem. Nőni fog az ellenállás, a tüntetések száma az ország más területein, más városokban is. A chemnitzi események továbbterjedhetnek. Ma tízezren vannak az utcán. Ha 250 ezren lesznek, megbukik a kormány, legalábbis ezt tanítja a történelem.

– Vagy kitör a polgárháború. Erre is volt már példa a történelemben. Vannak, akik ettől tartanak.

– Ezt mindenképp el kell kerülni. Mindent megteszünk azért, hogy megakadályozzuk.

– Miben bízik?

– Jövőre Szászországban tartományi választások lesznek. Remélem, hogy az AfD adja a miniszterelnököt, és új korszak kezdődik, ami a nép javát szolgálja majd.

Nincsenek megjegyzések