A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagyobb erőre, beavatkozásra volt szükség a hortobágyi tűznél

Kettes kiemeltségű riasztást kaptak a lánglovagok, amikor tizenöt hektáros terület égett le szombat este Hortobágy-Kónya közelében. 
Papp-Kunkli Nóra tű. hadnagy elmondta, szoktak lenni szabadtéri tüzek a betakarítás ideje alatt, vagy amikor egy rosszabb állapotú munkagép lángra lobban, azonban a jelenlegi tűz esetét még vizsgálják. A terület nagysága miatt több tűzoltónak kellett kivonulni a helyszínre, akik több ponton próbálták körülhatárolni a területet, hogy a tűz ne terjedjen tovább. 

A lángokat négy vízsugárral és kéziszerszámokkal a debreceni, a hajdúszoboszlói, a hajdúböszörményi, a tiszafüredi hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók oltották, a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Jelentősebb anyagi kár keletkezett, az okokat még vizsgálják.

Eloltották a hortobágyi gyeptüzet

Eloltották az ősgyeptüzet Hortobágy-Kónya térségében, amely 15 hektáron lángolt - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel. Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint a szombat délután lángra lobbant ősgyepet és erdei aljnövényzetet 24 tűz...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések