A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mindkét magyar válogatott győzelemmel kezdett a sakkolimpián

A georgiai Batumiban található Sportpalotában tegnap elkezdődtek a 43. sakkolimpia küzdelmei, melyek egészen jövő péntekig tartanak majd.
A verseny nyitónapján mind a férifi, mind pedig a női válogatott tagjai asztalhoz ültek és győztesen kerültek ki az első napi párharcokból. A lebonyolítás szabályai szerint a csapatok öt versenyzőt nevezhetnek, akik közül egy adott fordulóban négy fő játszhat. 

A férfiak Madagaszkár legjobbjait múlták felül, két döntetlen mellett Gledura Benjámin és Almási Zoltán győzelme révén sikerült a csapatnak teljes pontot szereznie.

A női csapat (Gara Anita, Gara Tícia, Némethné Lakos Nikoletta, Terbe Julianna összeállításban) magabiztosan, 4-0 arányban győzte le Írországot a 11 fordulós verseny első körében.

A verseny végeredményét az egyes csapatok által megszerzett meccspontok száma határozza majd meg. A győztes csapat 2 pontot kap, a döntetlenért pedig 1 pont jár a szabályok szerint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések