A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már az EU-n kívülről is Orbánt dicsérik, amiért szembeszállt Brüsszellel

Svájci újságokban ritkán foglalkoznak Magyarországgal, a Soros–Sargentini-jelentés elfogadása azonban az unión kívüli országban is elérte az ingerküszöböt. A Basler Zeitung keddi kiadásában a napilap egyik vezető publicistája vette napirendre Orbán Viktor küzdelmét a migrációpárti uniós elittel, amely szerinte teljesen elszakadt a valóságtól és elefántcsonttoronyból szemléli a kontinens történéseit.
„Orbans Sakrileg” (szó szerinti fordításban „Orbán istenkáromlása”, ahol az „isten” a megkövült európai elitre és annak törekvéseire utal) című írásában a Német Riporterdíjjal is elismert Eugen Sorg elsősorban arra hívja fel a figyelmet, hogy a Soros–Sargentini-jelentés kapcsán a Magyarországgal szemben indított eljárás és az arra adott válaszok két egymással szemben álló világnézet harcának részei.

Sorg szerint az egyik oldalon a globalizációpárti elit áll, amely a nemzetállamokra egy háborús időszak elfelejtendő maradványaként tekint, egy európai szuperállam létrehozásáról álmodik és a migráció által létrejövő multikulturalizmusban látja a problémák megoldását. „A másik oldalon pedig olyan politikusok, mint Orbán Viktor, aki hazafiként nem fél megvédeni a nemzeteket és kitart amellett, hogy az államok joga a saját bevándorlás-politikájuk megválasztása”.

A szerző feleleveníti, hogy ezt a hozzáállást a magyarok áprilisban a harmadik kétharmados választási sikerrel „köszönték meg”, és kiemeli, hogy nincs még egy olyan politikus Európában, aki a hazájában annyira népszerű lenne, mint a magyar miniszterelnök.

„A gazdaság fejlődik, a munkanélküliség csökken. A zsidók úgy sétálhatnak kipában és kaftánban Budapesten, hogy közben nem kell attól tartaniuk, hogy leköpködik vagy megverik őket”. Brüsszellel, Párizzsal vagy Berlinnel ellentétben, a magyar fővárosban az utóbbi években nem regisztráltak antiszemita bűncselekményt – írja Sorg, hozzátéve, hogy az országban alig található muszlim bevándorló.

„Orbánnal szemben egy demokratikus legitimációval nem rendelkező Európai Bizottság áll, amelynek számos tagját mára a saját országukban is kisebbségbe kerülő kormányzatok delegálták. Ahelyett, hogy továbbra is harcolnának a populista nézetek ellen, ezek az EU-oligarchák jobban tennék, ha lemásznának elefántcsonttornyaikból és esetleg beutaznák Európát.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések