Hirdessen itt

Magyarország unióból való kizárásával riogatnak

A Sargentini-jelentést ünnepi demonstrációval éltető Liberálisok szombati közleményükben arról írnak, a Fidesz illiberális politikája veszélybe sodorta Magyarország európai uniós tagságát. A pánikkeltésben verhetetlen baloldali mikropárt hozzátette, „közös felelősségünk, hogy a következő európai parlamenti választáson világos üzenetet küldjünk az Orbán-kormánynak: nem támogatjuk a szabadságjogok korlátozását és az európai értékek semmibe vételét”.
A Liberálisok, akik tüntetéssel ünnepelték a Sargentini-jelentést szombati közleményükben arról írnak, az Európai Parlament a múlt héten szerintük világos üzenetet küldött az Orbán-kormány számára, ha nem tartja tiszteletben az európai értékeket és a demokrácia játékszabályait, eljárás indul hazánk ellen. És ez az eljárás uniós támogatásunk és tagságunk felfüggesztéséhez, a közösségből való kizárásunkhoz vezethet. A Magyar Liberális Párt szerint a Fidesz az elmúlt nyolc évben foglyul ejtette a magyar jogállamot és megbéklyózta a demokráciát.

Az illiberális politika a magyarok szabadságának súlyos és folyamatos korlátozásával jár. Az illiberális politika a demokrácia szisztematikus lerombolásával jár. Ez az, amit már az Európai Unió sem tűrhetett, és ez az, amihez mi sem asszisztálhatunk tovább -írták. Mint hozzátették, szerintük Magyarországon ma demokratikus válság alakult ki, Orbán Viktor ugyanis szembemegy a magyar nép akaratával. Úgy vélték,
<
a magyar társadalom Európához akar tartozni, az Európai Unió közösség részese akar lenni és maradni. Orbán és a Fidesz a magyar emberek akaratát figyelmen kívül hagyva vívja Brüsszel-ellenes háborúját, és ehhez nincs felhatalmazása. A Fidesz és vezetője történelmi bűnt követ el azzal, hogy a szavazatok kevesebb mint felével elért kétharmados többségét a magyar emberek ellen, a magyarok akaratával szembe fordítja.
A Liberálisok szerint közös felelősségünk, hogy a következő európai parlamenti választáson világos üzenetet küldjünk az Orbán-kormánynak: nem támogatjuk a szabadságjogok korlátozását és az európai értékek semmibe vételét, és együtt fogjuk megvédeni a magyar demokráciát!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések