A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Labdarúgás: Mexikóból igazolt kapitányt Paraguay

A dél-amerikai válogatott 2014 után a 2018-as labdarúgó-vb-ről is lemaradt, 2022-ben mindenképpen ott akarnak lenni Katarban.
Hatalmas csalódást okozott Paraguayban, hogy az ország nemzeti tizenegye a 2014-es blama után (amikor utolsóként zárt a kontinens selejtezőiben) nem jutott ki a 2018-as oroszországi vb-re sem. A paraguayiak csak hetedikek lettek a dél-amerikai selejtezősorozatban, két ponttal lemaradva az interkontinentális pótselejtezőt érő ötödik helyet elcsípő Perutól.

A szövetség tizenegy hónapja nem is nevezte ki a kudarcba belebukott Fransisco Arce utódját, most azonban végre felszállt a füst.

A Paraguayi Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy a 2022-es katari világbajnokság selejtezőinek végéig a kolumbiai Juan Carlos Osorio tölti be a kapitányi tisztséget. Az 57 éves szakembert Mexikó elől happolták el, ő vezette az aztékokat az oroszországi hadjáraton. Egyébként 2015 óta ült a közép-amerikai együttes kispadján, előtte klubcsapatoknál dolgozott.

Az egyértelmű cél, hogy a 2010-ben még vb-negyeddöntőt is játszó válogatott ismét ott legyen a legrangosabb futballtornán.

Emlékezetes, Mexikó a címvédő Németország legyőzésével kezdte a vb-t, majd Svédország mögött a csoportjában másodikként végzett, aztán a nyolcaddöntőben Brazíliával szemben búcsúzott (0–2). Osorio már tavasszal bejelentette, nem kívánja megújítani szerződését, de mint kiderült, nem marad munka nélkül, hiszen már meg is van az új állomáshelye.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések