A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kokival, nyaklevessel fegyelmezett – Felmentették a középiskolai tanárt

A Nyíregyházi Járásbíróság 2018. szeptember 5-én a kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vád alól felmentette E. G. vádlottat. 
A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egy nyíregyházi középiskola tanáraként az órákon rendszeresen több fiú tanulónak nyaklevest, illetve „kokit” osztogatott. Erről később egy videofelvétel is készült.

Az ügyészség a vádlottat közfeladatot ellátó személy által eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettével vádolta, majd a vádat 2018. nyarán 5 rendbeli kiskorú veszélyeztetésére módosította. Eszerint a tanár magatartásával a gyermekek erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztette, és visszaélt hatalmi helyzetével.

A bíróság a vádlottat bizonyítottság hiányában mentette fel az ellene emelt vád alól. A sértettek – bár arról számoltak be, hogy a tanár egyes tanórákon nyaklevest és „kokit” adott nekik – kedvelték a tanárt, s az eljárás egyetlen szakaszában sem kérték a megbüntetését. A bizonyítás eredményeként az erkölcsi veszélyeztetés ténye nem volt megállapítható, a gyerekek is tréfaként, viccként élték meg a vádlott magatartását. A nyomozás során az ügyben érintett osztály tanulói – beleértve a sértetteket is – levélben kérték az iskolavezetést arra, hogy az időközben a büntetőeljárás miatt állásából felfüggesztett tanárt helyezzék vissza, és kérték azt is, hogy újra ő taníthassa őket. A bíróság álláspontja szerint nem nyert bizonyítást az, hogy a vádlott cselekménye veszélyeztette a tanulók erkölcsi és érzelmi fejlődését.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be a vádlott terhére bűnössége megállapítása végett.

Dr. Sörös László, sajtószóvivő

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések