A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kígyóznak? Nem semmit amit Gyurcsány a Sargentini jelentés kapcsán fel tudott büfögni

A DK elnöke is reagált az Európai Parlament keddi vitájára.
Arrogánsan és kioktatóan beszélt Orbán Viktor, de ez nem hatotta meg az Európai Parlamentet- vélekedett Gyurcsány Ferenc a ma délutáni vitáról.

A DK elnöke szerint nagyon világos, hogy nem Magyarországról, hanem az Orbán-kormányról mondtak véleményt az európai képviselők és ugyanazt mondták, amit „mi is, nagyon sokan érzünk”.

Gyurcsány szerint az Orbán-kormány „elvette az életünk egy jelentős részét”. Hozzátette: azokhoz szóltak az EP-ben, akik „minden indok nélkül elvesztették a munkahelyüket, akiknek elvették a sztrájkjogát, a trafikját, a földjét, akik úgy érezhették, csak azok kaphattak megbízást az elmúlt években, akik közel álltak Orbán világához”.

A DK elnöke szerint a vitában szóltak azokhoz a fiatalokhoz, akik szabadon akarnak tanulni és beszélni, szabadon akarnak tájékozódni, akik normálisan akarnak élni egy európai életet.

„Azt tette az Európai Parlament, amit régóta vártak tőle sokan”- jegyezte meg a volt kormányfő, aki szerint ma a magyar emberek védelmében a kormánnyal szemben emelte fel a szavát az EP, egy nappal a végső figyelmeztetés előtt.

Gyurcsány úgy látja, a következő lépés „a mi lépésünk kell, hogy legyen”, mert „vereséget mérni Orbánra nem az EP, vagy a Tanács fog”. Hozzátette: azt reméli, „ebben a pokoli nehéz küzdelemben egy új korszak nyílhat meg holnap”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések