A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kelet-Európának üzent Merkel kvótaügyben

A német kancellár nem ért egyet a Bizottság elnökével abban, hogy a menekültkérdésben a vonakodó államokat mentesítsék a kvótahatározat végrehajtásától. 
Merkel a legfelső szintű salzburgi tanácskozás után úgy foglalt állást: az nem lehet, hogy mindenki kimazsolázza magának, amit jónak tart. Mert itt a probléma megoldása a lényeg. Ezzel együtt jelezte, hogy nem zárkózik el a javaslat megvitatásától.

A lap emlékeztet arra, hogy leginkább Olaszország követeli migrációs terheinek enyhítését, ám Magyarország és Lengyelország évek óta elzárkózik a menedékkérők befogadásától. Nincs közös álláspont a Frontex felfejlesztése ügyében sem. Egy pár tagállam a szuverenitás kérdését feszegeti ennél a pontnál. Lásd Orbán Viktort, aki nemzeti erőkkel kívánja bebiztosítani a határvédelmet.

A német külügyminiszter viszont támogatja, hogy a többi közt a magyarok és a lengyelek többet fizessenek be a közös menedékpolitika céljára, továbbá adjanak több embert, és akkor ne kelljen nekik a menedékérőkkel foglalkozniuk. A frontok jelen pillanatban megkeményedtek – írja a Die Welt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések