A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Itt a vég? Macron kudarcot vallott

A francia kormány három év alatt 1,3 milliárd eurót spórolna a szociális juttatásokon, így a nyugdíjasok után a munkanélküliek járadékát is csökkentené – írja a francia baloldali hetilap, a Marianne. 2017-es kampányában még pont az ellenkezőjét ígérte a bukott szocialista gazdasági miniszterből lett elnök, Emmanuel Macron.
A munkanélküliség komoly probléma Franciaországban, a jelenlegi 9,2 %-os arány még az eurózóna magas átlagát (8,4%) is meghaladja. A francia elnök korábban azt ígérte, hogy 7 %-ra viszi le a munkanélküliek arányát, jelenleg még nem látni, hogy ezt milyen módon fogja véghez vinni.

Macron gazdasági reformtervei teljes kudarcot vallottak, a munkanélküliség továbbra is óriási, a növekedés egy év alatt a harmadára csökkent, a nyugdíjasok és a középosztály újabb és újabb megszorításokat kénytelenek elviselni. A fizetések vásárlóereje csökken, miközben Macron sorra vezeti be az új adókat.

Nem véletlen, hogy soha egyetlen elnök sem volt még ennyire népszerűtlen hivatali idejének ezen időszakában, mint Macron.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések